Drób

1. kotlet de Volaile 120g……………………………………………..21,00 pln

/ cutlet de Volaille /  / Schnitzel de Volaille /

2. medalion z szynką i pomidorem pod pierzynką serową 120g…….23,00 pln

/ medallion with ham and tomato covered with cheese / / Medaillon mi t Schinken und Tomate, mit Käse überbacken /

3. filet zawijany z sosem śmietanowo – szpinakowym 120g…….23,00 pln

/ rolled fillet with cream and spinach sauce / / Hähnchenf i letroulade mi t Spinat rahmsoße /

4. filet z kurczaka z brzoskwinią z grilla i żurawiną 120g…….20,00 pln

/ chicken fillet with grilled peach and cranberry /  / Hähnchenf i let mi t gegrilltem Pfirs ich und Moosbeeren /

5. filet z kurczaka po parysku 120g……………………………….19,00 pln

/ chicken fillet made „Pari s style” /   / Hähnchenf i let auf Pari ser Ar t /

6. filet panierowany z pieczarkami 120g………………………… 23,00 pln

/ battered fillet with mushrooms /   / Paniertes Filet mit Champignons /

7. eskalopki w pikantnym cieście serowym z papryczką czerwoną i oliwkami 120g ……20,00 pln

/ escallops in spicy cheese batter with pepper and olives /  / Hähnchenf lei sch in scharfem Käseteig mi t Paprika und Ol iven /

8. filet z kaczki z fasolką szparagową 120g……………………..34,00 pln

/ duck fillet wi th green beans /  / Entenf i let mit Spargelbohnen /

9. filet z kaczki z wiśniami 120g…………………………………34,00 pln

/ duck fillet with cherries /  / Entenf i let mi t Kirschen /

10. filet z kaczki z sosem śliwkowym, jabłkiem z grilla i żurawiną 120g …34,00 pln

/ duck fillet in plum sauce with grilled apple and cranberry /  / Entenf i let mi t Pf laumensoße, gegri l l tem Apfel und Moosbeeren /

11. udko z kaczki w sosie własnym z zielonym groszkiem 120g…….26,00 pln

/ duck thigh in gravy wi th green peas /    / Entenkeule in Soße mi t grünen Erbsen /

12. szaszłyk z kurczaka i cukinii 120g……………………………..22,00 pln

/ chicken and zucchini shish kebab /   / Schaschl ik vom Hähnchen und Zucchini /

13.wątróbka po parysku 120g………………………………………..19,00 pln

/ liver made „Pari s style” /  / Leber auf Pari ser Ar t /